Mijn hobby's

 

Geveltuintjes aan leggen

 

Als dank voor de kans die de stad Gent mij had gegeven, wilde ik iets terugdoen voor mijn stad, in mijn vrijetijd In 2018 ben ik gestart met het aanleggen van geveltuintjes in mijn buurt. Nog steeds geeft het mij heel veel voldoening als ik zie hoe blij de mensen zijn. Hoe ik daartoe ben gekomen? Het idee is ontstaan toen ik een manier zocht om de kloof binnen onze wijk te overbruggen. Ik zou het mooi vinden als buurtbewoners niet langer bang zijn om elkaar aan te spreken, en als er een prettige sfeer hangt tussen de buurtbewoners. Door elkaar te ontmoeten kunnen we van elkaar leren en kunnen we elkaar helpen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn plan daaraan een bijdrage kan leveren!

 

Het aanleggen van een geveltuintje kan namelijk zorgen voor een prettiger wijkbeeld, waardoor mensen zich fijner voelen in hun eigen buurt en sneller een praatje met elkaar maken. Zodoende ontstaat er meer sociale cohesie. Hetzelfde effect bereik je met een opklapbaar gevelbankje. Zo’n bankje biedt mensen de ruimte, en de gelegenheid, om elkaar te ontmoeten en een gesprekje aan te knopen. Bovendien produceren de geveltuintjes ook nog eens extra zuurstof én komen de mensen daardoor ook nog eens een keertje buiten!


Opklapbare gevelbankjes installeren

 

Door de corona pandemie van 2020 waren wij gedwongen om onze sociale contacten on hold te zetten. De afgelopen tijd heb ik veel nagedacht over hoe mijn werk uit te breiden. Ik heb besloten iets te gaan doen met ontmoeten en verbinden, om daarmee de kloof, die er nu eenmaal is in onze samenleving, te kunnen overbruggen. Ik dacht dus aan een gevelbankje, dat is iets leuks dat mensen met elkaar kan verbinden. Een bankje waarop de buren samen gezellig kunnen babbelen of iets drinken. Ik wil graag zo’n gevelbankje installeren, in combinatie met een geveltuintje. Eerst dacht ik om dit samen met de mensen van gevelbank.be te doen, maar ineens kreeg ik het idee “Mo, je kunt dat zelf op poten zetten, geloof in jezelf!”. Dankzij de opleidingen die ik volgde aan het GITO Sint Amandsberg ben ik nu niet alleen werkzaam als elektricien, maar ben ik inmiddels ook zeer bedreven in metaal- en houtbewerking. De talenten die ik heb wil ik niet verloren laten gaan. Dus begon ik eerst met een technische tekening te maken van een opklapbaar gevelbankje. Wel heeft het lang geduurd voordat ik een mooie schets kon laten zien. Deze schets heb ik eerst aan mijn broer getoond. Hij was meteen enthousiast over het eerste ontwerp. Na een paar aanpassingen van zijn kant ligt er nu een fraai 3D ontwerp klaar, een ontwerp dat ongeduldig wacht om realiteit te worden. En nu is het af! Ik kan in het voorjaar, met vliegende vaart, aan de slag gaan met de geveltuintjes en opklapbare gevelbankjes

 


Kapel onderhouden

 

Ik ben moslim en toch heb ik nauw contact met christenen. Ik ben vaak aanwezig in hun kerk en help soms zelf actief mee. Ik herschilderde zelfs een kapelletje in mijn buurt. Waarom ik dat deed?

Vooral uit dankbaarheid voor wat de christenen voor mijn familie gedaan hebben. Toen ik klein was woonden wij recht tegenover de Sint Theresiakerk. Mijn vader vroeg de pastoor van die kerk vaak om hulp bij het lezen van zijn post. Ik keek op mijn beurt vaak nieuwsgierig uit het raam wanneer er een koppel trouwde, omdat ik dat zo bijzonder vond. Anders dan bij ons in de moskee zitten mannen en vrouwen in een kerk samen en niet apart.

 


Onthaal in de Ekkergem kerk

 

Zondag is een rustdag en een dag van bezinning. Ik ga elke zondag naar de Ekkergem kerk toe om christenen te ontvangen en hen te begeleiden naar de plaats van hun  eucharistieviering. En ook om samen te bidden voor vrede.


Zorgen voor Mama

 

Mijn papa is op 13 november2020 in Marokko overleden. Ik had toen al een zeer moeilijke periode achter de rug. Mijn mama is toen terug naar Gent gekomen, en zij woont nu bij mij. Mijn ouders zijn zeer belangrijk voor mij, en zeker mijn moeder. In de Islam staan moeders op een zeer belangrijke plaats. “Het paradijs ligt onder de voeten van jouw moeder” heb ik de imam eens horen zeggen tijdens zijn preek voor het vrijdagsgebed.

 


Lopen

 

Op 19 juni 2021 ben ik weer begonnen met lopen. Waarom ik loop? Zie hieronder een aantal punten waarom ik dit graag doe:

  • Als je loopt verbrand je calorieën en krijg je energie;
  • Lopen beschermt je hart;
  • Als je regelmatig loopt word je slimmer;
  • Lopen geeft een boost aan je zelfbeeld;
  • Lopen ontspant en maakt je happy;
  • Door te lopen ga je er jonger uitzien en voel je je ook jonger;
  • Lopen verlengt jouw levensduur!

Wandelen

 

Ik ga dagelijks  wandelen in het Bourgoyen-Ossemeersen reservaat,  heerlijk in de vrije natuur. Dat is voor mij een relaxatieoefening, en zo kan ik mijn geest en lichaam tot rust laten komen.


Ik ben een Proper Pierke

 

Propere Pierkes zijn inwoners van Gent die de straten van Gent zwerfvuilvrij maken.

Als ik vrije tijd heb raap ik zwerfvuil op in mijn wijk. Zo zorg ik samen met andere Propere Pierkes voor een propere en aangename buurt om in te leven.


Geniet van het leven en blijf lachen

 

“Laat jouw glimlach de wereld veranderen. Laat de wereld niet jouw glimlach veranderen". 

Connor Franta


Iets nieuws leren!

 

"Iedereen die stopt met leren is oud, of je nu twintig of tachtig bent. Wie leert blijft jong. Het belangrijkste in het leven is om je geest jong te houden."

 

Henry Ford
Amerikaans automobielfabrikant 1863-1947

“De wereld, zoals we die hebben gecreëerd, is het resultaat van het proces van onze manier van denken. Hij kan niet worden veranderd zonder onze manier van denken te veranderen.”

-Albert Einstein-

Ulm, 14 maart 1879 – Princeton (New Jersey), 18 april 1955


30-06-2024