Mijn zes regels voor succes

 

Terwijl ik werk aan een geveltuintje denk ik soms aan succes, maar wat is succes? Succes zou je wel eens kunnen vergelijken met het aanleggen van een geveltuintje. Ik zal dat toelichten aan de hand van mijn zes regels voor succes.

Regel 1:  Haal eerst de stenen weg en maak ruimte voor iets moois.

Bij het aanleggen van een geveltuitje haal je eerst stenen weg om vervolgens ruimte te maken voor iets moois. Deze stenen kunnen vergeleken worden met de lasten die je meedraagt in je leven. Als je deze wegneemt, verminder je je zorgen en maak je ruimte voor iets moois, net als wanneer je stenen weghaalt voor de aanleg van een geveltuintje.

Regel 2: Graaf 30 centimeter diep.

Om een mooi geveltuintje aan te leggen moet je zand uitgraven met een schop, tot ongeveer dertig centimeter diep. Om iets moois te creëren moet je dus hard werken. Dit is te vergelijken met hard werken op school, dertig lesuren per week voor je opleiding, plus opleidingen die je volgt op verzoek van je werkgever. Uiteindelijk zal dit harde werken iets moois opleveren, net zoals hard werken aan een geveltuintje iets moois oplevert. Blijven leren en werk hard, want elke dag leer je iets nieuws!

Regel 3: Het aanbrengen van potgrond.

Het aanbrengen van potgrond is te vergelijken met afstuderen.
Je sleurt jezelf door de modder en beseft dat het leven niet alleen rozengeur en maneschijn is.

Als je grote doelen hebt in het leven, is het normaal dat het leven jou neerslaat, je valt en het is aan jou of je blijft liggen of opstaat. Sta op en vecht voor jouw doelen, luister niet naar mensen die jou demotiveren.

Regel 4: Het planten van een plant.

Het planten van een plant is te vergelijken met werk hebben dat je graag doet, je bloeit ervan op.

Zoek werk dat je graag doet. Geen werk waarbij je meer geld kunt verdienen en wat je niet graag doet! Als je werk vindt dat graag doet, zul je  voor de rest van je leven niet meer moeten werken en zul je opbloeien.

Regel 5: Het geven van water aan de plant.

Het geven van water aan de planten is te vergelijken met voor jezelf zorgen, je gaat ervan groeien.

Zorg voor jezelf, las regelmatig een pauze in en geef voldoende rust aan je lichaam en geest.

Regel 6: Het bloeien van bloemen.

Het bloeien van bloemen is te vergelijken met positiviteit en het delen van je positiviteit met anderen. Als je een bloem ziet, tovert dit een lach op je gezicht en dat is mooi. Positiviteit en kennis delen met anderen zorgt ook voor een glimlach, in tegenstelling tot negativiteit.

Werk niet alleen aan ‘mij’, maar werk aan ‘wij’! We moeten de wereld beter achterlaten dan we hem aantroffen. Zo heb ik vreugde in het geven en in mensen dienen die het moeilijk hebben in onze samenleving. Voor mij biedt dat meer dan populair of bekend zijn en het is het meest opwindende, lonende en bevredigende deel van mijn leven. Zoals Connor Franta al zei: “Laat jouw glimlach de wereld veranderen. Laat niet de wereld jouw glimlach veranderen".