Mijn visie op geld

Beste mensen,

Blijf lachen en blijf positief in het leven. Want geloof mij; als je positief in het leven staat lijkt het leven zó eenvoudig dat je soms verbaasd bent over de verborgen talenten die je bezit. Ik ben een Gentenaar met Marokkaanse roots en ik vind het belangrijk om die roots niet te vergeten. Dus ik probeer regelmatig mijn familie in het Atlasgebergte te bezoeken. Geld kan niet alles oplossen, want mijn familie wil me graag weer zien en ze missen mijn glimlach. Ik probeer elke jaar zeker op bezoek te gaan als het lukt.

Toen ik klein was, dacht ik dat je alles met geld kon oplossen maar dat is niet langer waar. Nu ik volwassen ben heb ik geleerd dat je met geld een huis kunt kopen maar geen thuis; je kunt een prachtige religieuze tempel bouwen maar geen geloof; je kunt een bed hebben maar geen rust; je kunt voedsel hebben maar geen eetlust; je kunt medicijnen hebben maar geen gezondheid; je kunt informatie hebben maar geen wijsheid; je kunt spanning hebben maar geen vreugde; je kunt medewerkers hebben maar geen vrienden; je kunt bedienden hebben maar geen loyaliteit; je kunt vleierij hebben maar geen respect. Enzovoort. Dit roept bij mij de vraag op of wat ik op school geleerd heb over de definitie van arm en rijk wel klopt. Want wat ik geleerd heb is dat mensen die al veel hebben zich toch arm kunnen voelen, en dat er mensen zijn die weinig hebben maar zich toch rijk voelen.

Uiteindelijk heb ik geleerd om positief in het leven te staan en altijd te blijven lachen, waardoor het werk dat je doet gemakkelijk gaat en collega's graag met je samenwerken om het werk succesvol af te ronden. Je ontdekt ook verborgen talenten waarvan je niet wist dat je ze had!

Mijn boodschap is dus om te blijven lachen totdat het kriebelt in je buik en zelfs nog iets meer. Want wie een glimlach schenkt, zal nooit arm worden!

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi

Foto: In 2001 gingen wij samen met ons klas elektriciteit naar de manege.

07-06-2024


Met dank aan: