Mijn religie

 

Mijn religie is de islam.

 

Moslim zijn betekent voor mij heel veel. Ik zal eerst wat uitleggen over wat de islam inhoudt.
Als moslim geloven wij in de vijf pilaren van de islam, dit zijn:

  1. De geloofsbelijdenis (sjahada): Ik geloof in één god, Allah de barmhartige en de genadevolle, en Mohammed is zijn profeet.
  2. De rituele gebeden (salat of salah)
  3. Het geven van aalmoezen (zakat of zakah)
  4. Het vasten tijdens ramadan (saum/sawm of siyam)
  5. De pelgrimstocht naar Mekka (indien je daartoe in staat bent).

Door de islam voel ik vrede in mijn hart. Deze vrede voel ik ondanks dat er veel verschillende nationaliteiten, religies en geaardheden zijn in mijn buurt.  Islam betekent immers ‘vrede’ in het Arabisch. Als je naar vrede verlangt, moet je eerst beginnen bij jezelf.

Als moslim kan de omgang met anderen soms moeilijk zijn. Dit heb ik zelf ervaren op mijn zestiende na de aanslagen van 9/11. Als gevolg van deze aanslagen is het leven van sommige moslims in New York drastisch veranderd. Als moslim word je soms gelinkt aan die gruwelijke daden. Deze hebben echter niets met de islam te maken! Hoe dan ook, ik probeer ik mijn best te doen om mensen te bewijzen wat de islam echt inhoudt .

Ondanks deze moeilijkheden kan ik me ook heel dankbaar voelen voor de omgang met anderen. Toen ik klein was heb ik met eigen ogen gezien hoe christenen ons behandeld hebben. Mijn vader zei dat de kerk ons geholpen heeft toen wij hier kwamen als gastarbeiders. Wij hadden toen geen plaats om te wonen en zij hebben ons een huisje aangeboden. Ook toen wij een gebedsplaats wilden, hebben zij hiervoor gezorgd zodat wij ons geloof konden uitoefenen.

Toen ik het levenslicht zag in deze wereld heb ik met eigen ogen gezien dat de zusters ons zakken met kleren brachten. Ook zag ik hoe de pastoor mijn vader hielp met de brieven die hij niet kon lezen.

Gelukkig heb ik dit allemaal gezien en daarom ben ik dankbaar als moslim voor wat de christenen allemaal voor ons gedaan hebben.

Uit dankbaarheid ga ik elke zondag als moslim naar Ekkergem kerk om samen te bidden voor vrede en om dank te zeggen. 

Mijn boodschap aan iedereen is: blijf trouw aan wie je bent. Probeer jezelf niet te veranderen. Kijk naar mij, hoewel het Cristendom mij ook aansprak bleef ik toch trouw aan wie ik ben. Daarnaast moet je je ouders respecteren, je ouders hebben namelijk hard gewerkt om jou groot te brengen. Respecteer hen want je gaat ze pas echt waarderen als ze er niet meer zijn.
Ik geloof dat waar je ook naartoe gaat, als je er met een open hart naartoe gaat, je altijd iets moois zal ontdekken. Het belangrijkste om te geloven is dat ‘liefde’ ons verbindt en dat ‘liefde’ alles overstijgt!

Gekregen van mijn nichtje Rania.

"Allah is liefde"

"De één God is liefde"

 

As-salamu alaykum! (Vrede zij met u)!