Mijn werk

Elektrotechnicus bij Facility Management voor stad Gent - sinds 2019

 

Van stageplaats tot vaste benoeming
Hiervoor werkte ik als onderhoudstechnieker in de privésector. Toen mijn ouders vertrokken naar hun geboorteland, kreeg ik een depressie. Het ging van kwaad naar erger, ik kwam in een psychose terecht en verloor mijn job. Toen ik er terug bovenop was, ging ik in trajectbegeleiding. Zo kon ik stage lopen bij de Stad Gent. Ik ben nog steeds heel blij dat de Stad Gent me die kans gaf.

Blij met die aandacht voor duurzaamheid
Ik hou ervan mijn collega’s tevreden te stellen. Zij zeggen dat ik werk zie, dat ik ervoor ga. En dat geeft me een goed gevoel. Ik probeer mijn kennis ook zoveel mogelijk te delen.

Ik vind het heel belangrijk dat duurzaamheid centraal staat bij de Stad Gent. Ik zie dat bijvoorbeeld in de toestellen die we aankopen, de duurzame ledverlichting en onze werkkledij. ik kies ervoor om mij zo veel mogelijk te verplaatsen met de fiets en mijn leidinggevende steunt mij daar ook in.

Beschermengel van de Gentenaars
Ik ben bescheiden, maar als elektricien voel ik me soms als een brandweerman die iemand redt! ik zorg ervoor dat onze installaties goed getest worden, zodat er geen ongelukken gebeuren.

In de bres voor mensen die het minder goed hebben
Toen ik startte bij Stad Gent, voelde ik me enorm welkom. Mijn collega’s waren lief en hartelijk, ik kreeg van iedereen een hallo en werd onmiddellijk in het team opgenomen.

Daarnaast ben ik heel blij met de focus op duurzaamheid en ook het sociale aspect spreekt me erg aan. Stad Gent doet veel voor mensen die het minder goed hebben en dat vind ik belangrijk. Ik krijg ook de kans om opleiding te volgen en de tijd om mijn werk nauwkeurig en foutloos uit te voeren.

Good vibes onder de collega’s
Op dit moment werk ik vaak alleen, ik zie wel heel veel mensen die bij de Stad Gent werken. Iedereen is vriendelijk, ik voel dat er een goeie sfeer hangt. Ik ben iemand met een open hart, de mensen zien mij graag komen.

Iedereen weet dat ze op mij kunnen rekenen als ze hulp nodig hebben. En ik kan ook altijd bij mijn collega’s terecht. Ik zie dat er veel mensen zijn die net als ik hun job goed en vol trots doen.

Fijn om kwalitatief werk achter te laten
Mijn dag is echt geslaagd als ik weet dat ik kwalitatief werk heb geleverd, als ik mijn kennis gedeeld heb met collega’s en als ik duidelijk, helder werk achterlaat voor de elektricien die na mij komt.