Sinds 2019

 

10. Ongelijkheid verminderen

In 2030 leven wij in een wereld waarin ongelijkheid tussen verschillende bevolkingsgroepen, zoals mannen en vrouwen of armen en rijken, is verminderd.

 

Dit is een gezamenlijk doel, met steun van 193 wereldleiders. Dit doel is onderdeel van de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. In hun plan staan zeventien punten, waar het bestrijden van ongelijkheid er één van is.

Wat is mijn plan om bij te dragen aan dit doel?

Sinds 2019 steun ik Oxfam-Solidariteit in hun strijd om ongelijkheid te verminderen.

Zondag is mijn rust- en bezinningsdag. Op deze dag koop ik meestal een lekker chocoladetaartje bij de bakker waar ik thuis van geniet met op de achtergrond rustige achtergrondmuziek.

Ik wil graag genieten van mijn chocoladetaartje en het is niet mijn taak om met de volgende punten bij mijn bakker aan te komen:

Waar heeft u uw grondstoffen gekocht?

Zijn de cacaokolven fair trade?

Mijn bakker boycotten zal ik zeker niet doen. Als ik op zo’n manier te werk zou gaan zal mijn chocoladetaartje ook niet meer smaken. Bovendien zal mijn bakker mij ook niet graag meer zien aankomen.

Het is hoog tijd dat de overheden ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen oplossen, regels opstellen en ze verzekeren overal waar ze zaken doen. De oplossing? De zorgplicht voor de mensenrechten vastleggen in wetgeving.

Promofilmpje 


08-11-2022

Met dank aan: