Sinds 2018

 

11. Duurzame steden en gemeenschappen 

 In 2030 leven wij in een wereld met duurzame steden en gemeenschappen waar mensen zich thuis en veilig voelen.

 

Dit is een gezamenlijk doel, met steun van 193 wereldleiders. Dit doel is onderdeel van de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. In hun plan staan zeventien punten, waar Duurzame steden en gemeenschappen er één van is.

 

Wat is mijn plan om bij te dragen aan dit doel?

 

Sinds 2018 ben ik gestart met het aanleggen van geveltuintjes in mijn buurt.

Nog steeds geeft het mij zoveel voldoening als ik zie hoe blij de mensen zijn. Hoe ik daartoe ben gekomen? Dit idee is ontstaan terwijl ik een manier zocht om de kloof binnen onze wijk te overbruggen. Ik zou het mooi vinden als buurtbewoners niet langer bang zijn om elkaar aan te spreken en er een prettige sfeer hangt tussen de buurtbewoners. Door elkaar te ontmoeten, kunnen we van elkaar leren en elkaar helpen. Ik ben ervan overtuigd dat ik daar een bijdrage aan kan leveren met mijn plan!

Het aanleggen van een geveltuintje kan namelijk zorgen voor een prettiger wijkbeeld, waardoor mensen zich fijner voelen in hun eigen buurt en sneller een praatje met elkaar maken. Zodoende ontstaat er meer sociale cohesie. Hetzelfde effect bereik je met een opklapbaar gevelbankje. Zo’n bankje biedt mensen de ruimte en de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een gesprekje aan te knopen. Bovendien produceren de geveltuintjes extra zuurstof én komen de mensen ook nog eens een keertje buiten!

 

Voor meer informatie en mijn gepresteerde werk volg gerust mijn website:

www.geveltjesmetzuurstof.be 

 

Promofilmpje 


11-11-2022

Met dank aan: