Sinds 2016

 

15 Leven op het land voor mens en dier

In 2030 leven wij in een wereld waar leven op het land voor mens en dier nog steeds mogelijk is..

 

Dit is een gezamenlijke doelstelling, die de steun krijgt van 193 wereldleiders. De doelstelling is onderdeel van de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. In het plan van de Verenigde Naties staan zeventien punten vermeld, waar Leven op het land voor mens en dier er één van is.

 Op welke manier wil ik een bijdrage leveren aan dit doel?

Sinds 2016 maak ik ofwel dagelijks ofwel wekelijks wandelingen in de Bourgoyen Ossemeersen.

In 2013 ben ik door een zeer moeilijke periode en een diep dal gegaan. Mijn geloof, de natuur en de mensen om me heen hebben me geholpen om weer uit dat dal te kruipen. In 2016 heb ik besloten om ofwel dagelijks ofwel wekelijks te wandelen in de Bourgoyen Ossemeersen. Nu is het eind 2022 en voel ik voel me door al dat wandelen gewoonweg fantastisch!

Sinds ik ben begonnen met werken, ben ik ook lid geworden van Natuurpunt Gent. “Natuurpunt Gent zet zich in voor meer en betere natuur in Gent, Destelbergen en Sint-Martens-Latem”, valt er op de website van het Natuurpunt te lezen. Als lid van het Natuurpunt help ook ik mee aan het onderhouden van de natuurparken in Gent en het ervoor zorgen dat deze behouden blijven.

Natuurpunt Gent heeft bovendien een mooi initiatief ontwikkeld waarbij mensen in de buurt elkaar kunnen ontmoeten en kunnen leren kennen. Door elkaar te ontmoeten en elkaar te leren kennen, kan men veel van elkaar leren zoals soort planten die er zijn of vogels en de taal enz... Het initiatief heet ‘Buur en Natuur’. Meer informatie over dit initiatief vind je op deze website: Buur en natuur | Amal

Behalve dat ik betrokken ben bij Natuurpunt Gent, wandel ik op dit moment ook nog voor het goede doel: Meer info: Mijn acties | Mohamed Essakhi

Op de twee hierboven genoemde manieren help ik mee om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te behalen.

 

 

Promofilmpje 


12-11-2022

Met dank aan: