Mijn actie in dit voorjaar 2022

In 2030 leven wij in een wereld waar klimaatverandering geen dreiging meer is.

 

Mijn voornemen voor het jaar 2022 heeft te maken met het klimaat. België staat bekend als een land van lekker bier, chocolade, frietjes met mosselen en Luikse wafels. Echter, vorig jaar is België getroffen door een natuurramp, namelijk de overstromingen. Het herstel van het gebied gaat langzaam en dat doet me pijn. Afgelopen week keek ik naar mezelf in de spiegel en zei ik: “Mijn wens is dat klimaatverandering in 2030 geen bedreiging meer is voor mensen. Wat kan ik doen als klein mens?” Als klein mens kun je uiteraard veel doen, maar heb je ook de hulp van andere mensen nodig. Ik kan dit namelijk niet alleen. Vervolgens heb ik op                   2 januari 2022 contact opgenomen met het Rode Kruis Mechelen. Zij hebben me doorgestuurd naar volontairesdecrise@croix-rouge.be.

Omdat ik graag mensen help, wil ik een solidariteitsactie opzetten voor het getroffen gebied in Wallonië. Ik zou graag klein willen beginnen en voor deze actie wil ik de aanleg van de geveltuintjes tijdelijk stil leggen. In plaats van geveltuintjes aanleggen, wil ik graag geld in gaan zamelen. Om geld in te zamelen, wil ik pannenkoeken, soep, alcoholvrije tiramisu en chocomousse gaan verkopen.
Ook wil ik graag een crowdfunding starten van de gemeente Gent. Mensen die vrijwillig een bijdrage willen geven, kunnen een bedrag storten op naam van het Rode Kruis. De actie loopt tot mei en in deze maand is ook het einde van de ramadan. Dit is een periode waarin iedere moslim verplicht is om een aalmoes (zakat) te geven. Ik wil iedere cent die ik verdien aan deze actie overhandigen aan het Rode Kruis Wallonië.