Mijn actie dit voorjaar 2023

Vanaf 20-10-2022 tot en met 04-02-2023

 

 

 

Ik zet mijn benen in tegen Kanker! Jij ook?

 

Promofilmpje 


Affiche en Flyer


Plan Bourgoyen- Ossemeersen


Acties

Week 1

Van 20 oktober tot en met 26 oktober2022

 Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

 

Door de opwarming van de aarde is het deze week uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. We staan nu al een week of twee onder de invloed van een hogedrukgebied dat vastzit boven West-Europa. Hogedrukgebieden en lagedrukgebieden worden veroorzaakt door de straalstroom die zich boven ons bevindt. Dat is een soort slang, een luchtstroom die van Noord-Amerika komt en over Europa en Rusland de wereld rondgaat. Dit heb ik gelezen in het weerbericht.

 

Tijdens mijn wandeling in de Bourgoyen Ossemeersen voor Kom op tegen Kanker heb ik daarom mijn jas moeten uit doen, omdat ik na 2 kilometer moest zweten. Ik maak mij dan ook veel zorgen over ons klimaat maar dit was voor mij echter geen straf, want ik strijd graag mee tegen kanker!

Ik heb van 20 oktober, de dag van Kom op tegen Kanker, tot en met 26 oktober 42 kilometer gewandeld en een som van €42 gedoneerd aan mijn actiepagina van kom op tegen Kanker . Met elke km dat ik wandel in de Bourgoyen Ossemeersen doneer ik 1€ ten behoeve van kom op tegen Kanker. Ik hoop dat ik ook op jullie steun kan rekenen. Met de inkomsten van ons betere benenwerk en jouw sponsorgeld kunnen we samen de strijd tegen kanker aangaan. Elk klein gebaar kan van grote waarde zijn. Elke actie kan het verschil maken en helpen om de levenskwaliteit van  (ex-)kankerpatiënten te verbeteren, tot we kanker ooit de wereld uit kunnen helpen.

 

Warme groeten,

 

Mohamed (Mo) Essakhi

 

 

 


Week 2

Van 27 oktober tot en met 02 november 2022

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

27 oktober: Muriel, de videograaf, is mij komen filmen voor mijn promofilmpje. Terwijl op de achtergrond de mooie natuur in de Bourgoyen-Ossemeersen zichtbaar is, leg ik uit waarom ik dit allemaal doe. Dit wordt vervolgd volgende week. Die dag heb ik ook een wandeling van 6 kilometer gemaakt ten behoeve van Kom op tegen Kanker.

28 oktober: ik heb ik in de Bourgoyen-Ossemeersen een grote avondwandeling van 6 kilometer gemaakt ten behoeve van Kom op tegen Kanker en tot slot nog een lekkere warme pompoensoep gegeten.

29 oktober: Heb ik een grote avond wandeling gemaakt in de Bourgoyen-Ossemeersen van 6km ten behoeve van Kom op tegen Kanker en tot slot nog een lekkere warm pompoensoep gegeten.

30 oktober: op de vijfde zondag van de maand werden wij door Parochie De goede Herder getrakteerd op een lekkere ontbijt in Drongen. Het smaakte erg goed. Ook heb ik weer een mooie wandeling van 6 kilometer in de Bourgoyen Ossemeersen gemaakt ten behoeve van Kom op tegen Kanker.

31 oktober: deze dag was griezelen met de kinderen. Ik verkleedde mij die dag als een zombie en liet volwassenen en kinderen schrikken. Ik vond dat heel leuk, omdat ik dit in mijn jonge jaren door omstandigheden allemaal moest missen. Dominique, de fotograaf, heeft mij gefotografeerd. Ik ben blij dat ik nu op 37-jarige leeftijd alsnog mag meemaken. Uiteraard heb ik weer een mooie wandeling van 6 kilometer in de Bourgoyen Ossemeersen gemaakt ten behoeve van Kom op tegen Kanker. 

1 november: dit was voor christenen de dag van Allerheiligen. Ik ben zoals altijd met een glimlach opgestaan, want het was ook een prachtige dag. Ik ben naar de kerk gegaan en daar heb ik aan iedere aanwezige een zalige hoogdag toe gewenst. Na de eucharistieviering ging ik naar de Westerbegraafplaats uit respect voor allen die gestorven zijn. Tot slot heb ik weer een mooie wandeling gemaakt van 6 kilometer in de Bourgoyen Ossemeersen gemaakt ten behoeve van Kom op tegen Kanker.

2 november: op deze dag vieren christenen Allerzielen. Net als op voorgaande dagen heb ik een mooie wandeling gemaakt van 6 kilometer in de Bourgoyen Ossemeersen gemaakt ten behoeve van Kom op tegen Kanker.

 

In totaal heb ik deze week 42 km gewandeld ten behoeve van Kom op tegen Kanker. Daarom doneer ik 42€ op mijn actiepagina van Kom op tegen Kanker.

Warme groeten,

Mohamed(Mo) Essakhi


Week 3

Van 03 november tot en met 09 november 2022

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

Donderdag 3 november 2022

Met 12 graden was het vandaag (week 3) niet meer zo warm als de afgelopen 2 weken. Het was ook steeds vrij winderig en regenachtig. Ondanks dat, heb ik – door weer en wind – een wandeling van 6 kilometer gemaakt in de Bourgoyen Ossemeersen, allemaal in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

 

Vrijdag 4 november 2022

Na mijn werk heb ik ook vandaag in het kader van de geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker weer een wandeling van 6 kilometer gemaakt in de Bourgoyen Ossemeersen.

Zaterdag 5 november 2022

Vandaag heb ik snoep en speelgoed gekocht voor in de mand die ik namens de Sint buiten aan mijn gevel had gehangen voor de kinderen uit de buurt. Uiteraard heb ik daarnaast weer in het kader van de geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een wandeling van 6 kilometer gemaakt in de Bourgoyen Ossemeersen.

Zondag 6 november 2022

Vandaag heb ik, na weer een wandeling van 6 kilometer in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker, wat selder soep gegeten in de cafetaria van de Bourgoyen.

Maandag 7 november, dinsdag 8 november en woensdag 9 november 2022

Na mijn werk heb ik ook die dagen in het kader van de geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker weer een wandeling van 6 kilometer gemaakt in de Bourgoyen Ossemeersen.

Ik sluit mijn dagen af met gebeden zoals de profeet Mohammed ons die heeft geleerd.

In de Koran staan de vijf zuilen beschreven: dit zijn de belangrijkste regels waar moslims zich aan houden. Een van die regels is dat iedere moslim vijf keer per dag moet bidden: in de ochtend, in de middag, in de namiddag, tijdens zonsondergang en in de avond.

Zelf bid ik uit respect voor medemoslims en mensen die anders gelovig zijn, maar niet tijdens mijn werk en ook niet in het openbaar. Ik spaar mijn gebeden op tot in de avond, zodat ik in mijn privéomgeving kan bidden. Ik haal kracht uit mijn gebeden. Mijn gebeden begin ik in naam van Allah, de barmhartige en de genadevolle en eindig ik met “vrede zij met jou”.

In mijn smeekgebed zeg ik: “Dank u God, dat ik de kracht krijg om deze dag te (over)leven en dat ik de kracht krijg om een goede bijdrage te leveren aan mijn collega’s, mijn medemensen en om een bijdrage te leveren aan het behoud van deze planeet. Dank u God, dat ik een dak boven mijn hoofd heb en dank u God dat ik eten op mijn bord heb. Dank u God, dat u mij liet zien, horen, ruiken en lopen. Dank u God, voor mijn kleding en dank u voor mijn goede gezondheid.”

In totaal heb ik deze week 42 km gewandeld in het kader van een inzamelingactie voor Kom op tegen Kanker.

Daarom doneer ik 42€ op mijn actiepagina van Kom op tegen Kanker.

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakh

 


Week 4

Van 10 november tot en met 16 november 2022

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

 

Donderdag 10 november 2022

Na mijn werk ben ik 6 kilometer gaan wandelen in het natuurpark Bourgoyen - Ossemeersen, in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

Vanaf vandaag krijgt het natuurpark tijdelijk een andere naam: Hwange National Park. Echt Gents klinkt het niet, maar toch is dit tot het einde van dit jaar de nieuwe naam van Bourgoyen - Ossemeersen. Het park speelt leentjebuur bij een reservaat in Zimbabwe om de klimaatcrisis onder de aandacht te brengen. De actie gaat uit van 11.11.11 en Stad Gent, om de link te leggen met klimaatverandering en het bijbehorende onrecht.

Vanaf vandaag noem ik Bourgoyen - Ossemeersen dus Hwange National Park, tot aan het einde van het jaar.

Vrijdag 11 november 2022

Vandaag is het Wapenstilstandsdag, een vrije dag.  Vandaag komen ook  vrijwilligers van 11.11.11 bij ons langs om producten te verkopen en daarmee hun organisatie  te steunen. Ik heb truffels en kleurpotloden gekocht. Samen vechten wij tegen het onrecht in deze wereld.

Uiteraard ben ik ook vandaag  6 kilometer gaan wandelen in Hwange National Park (de Bourgoyen- Ossemeersen) , in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

Zaterdag 12 november 2022

Vandaag heb ik een ochtendwandeling gemaakt van 6 kilometer in Hwange National Park (de Bourgoyen - Ossemeersen), in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

In onze wijk hingen twee mooie vredesboodschappen:

Zondag 13 november 2022

Na de eucharistieviering in Sint Martinus kerk in Ekkergem, waar ik als vrijwilliger werk in het onthaal ,heb ik uiteraard weer een leuke wandeling gemaakt gemaakt van 6 kilometer in Hwange National Park (de Bourgoyen- Ossemeersen) in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

Maandag 14 november, dinsdag 15 november en woensdag 16 november 2022

Al deze dagen heb ik na mijn werk een avondwandeling van 6 kilometer gemaakt in Hwange National Park (de Bourgoyen- Ossemeersen), in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

In totaal heb ik deze week 42 kilometer gewandeld. Daarom doneer ik  €42 via de actiepagina 'Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?' van Kom op tegen Kanker.

 

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi

 

 


Week 5

Van 17 november tot en met 23 november 2022

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

 

Donderdag 17 en vrijdag 18 november 2022

Op deze dagen heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker na mijn werk een avondwandeling van 6 kilometer gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen- Ossemeersen).

Hieronder zie je mooie zonsondergang.

 

Zaterdag 19 november 2022

Vandaag heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een ochtendwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

 

Hieronder zie je de zonsopgang

 

Zondag 20 november 2022

Vandaag hebben mijn vrienden van 11.11.11 een feest georganiseerd ter gelegenheid van mijn 37ste verjaardag. Dit was een heel grote verrassing voor mij, want eigenlijk ben ik pas (weer) 15 maart jarig.

Mijn vrienden vroegen me of ik dit jaar mijn verjaardag al had gevierd. Ik gaf aan dat dit niet zo was en dat dat ook niet hoefde. Toch stonden mijn vrienden erop even bij mijn verjaardag stil te staan. Ze vonden hiervoor de Internationale Dag van de Solidariteit (vandaag, dus!) heel geschikt.

Op de Internationale Dag van de Solidariteit moet ik normaal gesproken altijd het onthaal van de Sint Martinuskerk in Ekkergem verzorgen, maar deze keer had ik van de diaken een vrijstelling gekregen en hebben we dus mijn verjaardag gevierd.

Hartelijk dank, lieve vrienden, voor het organiseren van mijn verjaardagsfeest, voor jullie cadeautjes en voor jullie warme wensen.  Ik was er heel blij mee!

Uiteraard heb ik ook vandaag in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een ochtendwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

 

Hieronder zie je mijn vrienden tijdens mijn verjaardagsfeest.

Maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 november 2022

Op deze drie dagen heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker na mijn werk een avondwandeling van 6 kilometer gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

In totaal heb ik deze week 42 kilometer gewandeld. Daarom doneer ik ook € 42 via de actiepagina 'Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?' van Kom op tegen Kanker.

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi


Week 6

Van 24 november tot en met 30 november 2022

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

 

Donderdag 24 en vrijdag 25 november 2022

Op deze twee dagen heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker na mijn werk een avondwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

 

Hieronder zie je de zonsondergang.

Zaterdag 26 november 2022

Vandaag heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een ochtendwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

 

Hieronder zie je de zonsopgang.

Zondag 27 november 2022

Tijdens de eucharistieviering bij het onthaal in Sint Martinuskerk in Ekkergem waar ik als vrijwilliger werk, was het vandaag de eerste advent. De eerste kaars van de in totaal vier kaarsen is toen aangestoken. De adventsperiode begint vier zondagen vóór Kerst.

In deze periode wachten christenen op de komst van het kindje Jezus, een komst die “lang verwacht” is, zoals een regel uit het kerstlied 'Stille Nacht' beschrijft. Profeten hadden namelijk al voorspeld dat uit de familie van koning David een nieuwe, bijzondere koning voort zou komen. 'Adventus' is daarom ook het Latijnse woord voor 'komst'. Met de start van de adventsperiode begint bovendien een nieuw kerkelijk jaar.

Na de eucharistieviering heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker uiteraard weer een leuke wandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

Na mijn wandeling heb ik samen met mijn buurman de kerstverlichting opgehangen aan onze gevels. Het resultaat zie je op de foto hieronder.

 

Maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 november 2022

Op deze drie dagen heb ik na mijn werk in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een avondwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

In totaal heb ik deze week 42 kilometer gewandeld. Daarom doneer ik ook € 42 via de actiepagina 'Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?' van Kom op tegen Kanker.

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi


Week 7

Van 01 december tot en met 07 december 2022

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

 

Donderdag 1 december en vrijdag 2 december 2022

Op 1 en 2 december 2022 heb ik na mijn werk een avondwandeling van zes kilometer gemaakt in het Hwange National Park, in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen). Kijk op deze pagina voor meer informatie over het natuurgebied: https://www.avs.be/artikels/natuurgebied-bourgoyen-ossemeersen-verandert-tijdelijk-naar-hwange-national-park-a85294.

Het waren mistige dagen, zoals hieronder te zien valt.

Zaterdag 3 december 2022

Op deze dag heb ik een middagwandeling van zes kilometer gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen), in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

Hieronder zie je de lekkere wortelsoep die ik gegeten heb in het cafetaria.

Zondag 4 december 2022

Tijdens de eucharistieviering bij het onthaal in de Sint Martinuskerk in Ekkergem, waar ik als vrijwilliger werk, is vandaag tweede advent gevierd. Tijdens deze viering is de tweede kaars (van de in totaal vier kaarsen) aangestoken.

Na de eucharistieviering heb ik weer een leuke wandeling van zes kilometer gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen), in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

Hieronder zie je een reiger die ik die dag gezien heb.

 

 

Maandag 5 december 2022

Vandaag was het Sinterklaasfeest in het Kriebelhuis van de school. Vanaf deze dag ben ik met verlof tot en met 13 januari 2023

Na 33 jaar was ik terug op bezoek bij mijn oude kleuterschool en ben ik verkleed als roetveegpiet.  De kinderen waren allemaal braaf. Ik ben heel blij dat ik deze rol op mij mocht nemen. Wat een pret op die gezichtjes!

Na het Sinterklaasfeest heb ik weer een leuke wandeling van zes kilometer gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen), in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

Hieronder zie je mij met Sinterklaas.

 

Dinsdag 6 december en woensdag 7 december 2022

Op deze twee dagen heb ik een avondwandeling van zes kilometer gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen), in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

In totaal heb ik deze week 42 kilometer gewandeld. Daarom doneer ik € 42 via de actiepagina 'Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?' van Kom op tegen Kanker.

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi


Week 8

Van 08 december tot en met 14 december 2022

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

 

Donderdag 8 en vrijdag 9 december 2022

Op deze dagen heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een ochtendwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen). Surf voor meer informatie over de tijdelijke naamsverandering van het natuurgebied naar:  https://www.avs.be/artikels/natuurgebied-bourgoyen-ossemeersen-verandert-tijdelijk-naar-hwange-national-park-a85294.

Hieronder zie je een foto van de zonsopgang die ik tijdens mijn wandeling op 8 december 2022 heb gemaakt:

 

Zaterdag 10 december 2022

Op deze dag heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een ochtendwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

Daarna, om 13.00 uur, had ik met mijn vrienden afgesproken in de zaal ‘De Kluts’ (van Buurtcentrum Rooigem) - om samen deel te nemen aan de schrijfmarathon voor Amnesty Internationaal.

Ik heb een brief aan de Iraanse overheid geschreven met daar in het verzoek om mevrouw Nasrin Sotoudeh vrij te laten. Mevrouw Nasrin Sotoudeh is advocate en een van de bekendste mensenrechtenactivisten van Iran. In de rol van advocate heeft Nasrin Sotoudeh meerdere vrouwen verdedigd die hadden geprotesteerd tegen de verplichting om een hoofddoek te dragen. Nasrin Sotoudeh is daarom veroordeeld tot 38 jaar cel en 148 stokslagen.

Zoiets is toch absurd? Een vrouw die 148 zweepslagen krijgt omdat ze opkomt voor de mensenrechten in Iran! Ik kan me dat nauwelijks tot niet voorstellen. We leven toch niet meer in de middeleeuwen? Waar is de liefde?

Mijn vrienden en ik hebben ook wafels gebakken voor de mensen die (ook) hadden meegedaan met de schrijfmarathon voor Amnesty International.

Hieronder zie je eerst een foto van hoe we samen actie hebben gevoerd en elk onze brieven schreven en daarna een foto waarop je mij in actie ziet tijdens het bakken van de wafels!

Zondag 11 december 2022

Tijdens de eucharistieviering bij het onthaal in de Sint Martinuskerk in Ekkergem, waar ik als vrijwilliger werk, is vandaag de derde zondag van de Advent gevierd. Tijdens deze viering is de derde kaars (van de in totaal vier kaarsen) aangestoken.

De pastoor had ook een intentieboek meegebracht waarin mensen hun zorgen en de namen van hun overleden dierbaren konden opschrijven.

Na de eucharistieviering heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker weer een leuke middagwandeling van 6 kilometer gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

Hieronder zie je me in de cafetaria van het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

Maandag 12 december 2022

Op deze dag heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een ochtendwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

Hieronder zie je een foto van de zonsopgang. De foto is gemaakt tijdens mijn wandeling.

Dinsdag 13 november 2022

Op deze dag was het buiten heel erg koud, het had zelfs gevroren. Toch heb ik ook vandaag in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een ochtendwandeling gemaakt van 6 kilometer in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen).

 

Armste week

In het kader van het armste week heb ik op 13 december 2022 na mijn wandeling ook de armste week gesteund door een maaltijd te kopen ten voordele van de armste week. Het was zeer gezellig. De armste week steunt mensen in onze samenleving die het moeilijk hebben om rond komen tot het einde van de maand.

Hieronder zie je een foto van mij en de zonderondergang op de achtergrond, genomen tijdens mijn wandeling.

Woensdag 14 november 2022

Op deze dag heb me inschreven om een documentaire getiteld ‘De jongens van Vila Cruzeiro' in Brazilië te kunnen gaan bekijken op mijn werk.

Deze documentaire van Fabienne Haerinck en Roel Nollet gaat over de zin en onzin van de 'War on Drugs' in de sloppenwijken van Rio de Janeiro.

Vila Cruzeiro is een van de meest beruchte sloppenwijken van Rio de Janeiro. Mensen leven er in armoede, te midden van een drugsoorlog. Sinds het aantreden van de extreemrechtse president Jair Bolsonaro hebben er nóg meer schietpartijen tussen de politie en trafikanten.

Het geweld in de sloppenwijken neemt alleen maar toe. Kinderen zijn daar het grootste slachtoffer van. Fabienne en Roel brengen de wijken in beeld door de ogen van de kinderen die er wonen en onderzoeken de zin en onzin van de ‘War on Drugs’.

Bron: https://mia.gent.be/dw_site/c5c3928d710383fa0534b514365d2a28.php

 

Wat me vooral is bijgebleven van deze documentaire is het politiegeweld. In de documentaire gaf een slachtoffer zich over aan de politie. Het slachtoffer lag daarbij weerloos op de grond, maar werd toch doodgeschoten. Waar is de liefde?

 

Na deze documentaire heb ik weer een leuke wandeling van zes kilometer gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen), in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker.

In totaal heb ik deze week 42 kilometer gewandeld. Daarom doneer ik ook € 42 via de actiepagina 'Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?' van Kom op tegen Kanker.

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi


Week 9

Van 15 december tot en met  21 december 2022

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?

Donderdag 15 december 2022


Op donderdag 15 december 2022 heb ik in het kader van een geldinzamelingsactie voor Kom op tegen Kanker een ochtendwandeling gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen. De wandeling was in totaal 6 kilometer lang. Meer informatie over het natuurgebied is te vinden op de website: https://www.avs.be/artikels/natuurgebied-bourgoyen-ossemeersen-verandert-tijdelijk-naar-hwange-national-park-a85294.


Om 19:00 had ik afgesproken met mijn vrienden aan de Sint Martinus kerk in Ekkergem om mee te helpen bij het opstellen van de kerststal. In de kerststal staan Maria, Jozef en twee engelen te wachten op de komst van kindje Jezus.


Het kerstverhaal van het christendom is anders dan dat van de islam. De islam gelooft namelijk dat Maria haar kind alleen heeft opgevoed. Ondanks dit verschil streven beide geloofsovertuigingen naar een ding: in vrede leven met elkaar. Daarom heb ik mij ondanks mijn andere geloofsovertuiging ingezet om mee te helpen bij het opstellen van deze kerststal.


Onderstaande foto toont mooie kerststal:

 

Vrijdag 16 december 2022

Op vrijdag 16 december 2022 heb ik opnieuw dezelfde ochtendwandeling gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen) als de dag voordien. Het is de tweede keer dat ik deze wandeling maak.

Na mijn wandeling ben ik met moeder boodschappen gaan doen.

Onderstaande foto toont mijn moeder toen wij samen boodschappen gingen doen.

Zaterdag 17 december 2022

Op zaterdag 17 december 2022 heb ik opnieuw dezelfde ochtendwandeling gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen) als de dagen voordien. Het is de derde keer dat ik deze wandeling maak.

Het was deze dag heel koud zoals je op onderstaande foto kunt zien. Het water was helemaal bevroren.

Zondag 18 december 2022

Tijdens de eucharistieviering in de Sint Martinuskerk in Ekkergem, waar ik als vrijwilliger werk, is vandaag vierde advent gevierd. Tijdens deze viering is de laatste kaars van de in totaal vier adventskaarsen aangestoken.

Na de eucharistieviering heb ik opnieuw dezelfde ochtendwandeling gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen) als de dagen voordien. Het is de vierde keer dat ik deze wandeling maak.

Vandaag heb ik ook het Vredeslicht helpen dragen naar PAROTHEA Oude Abdijstraat 3 in Drongen. Het was zeer glad op de baan. Gelukkig ben ik niet gevallen.

Op onderstaande foto zie je mij met de fakkel van het vredeslicht in Drongen. Meer informatie over het vredeslicht vind je op de website: www.vredeslicht.be

Maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 december 2022

Op 19, 20 en 21 december 2022 heb ik opnieuw dezelfde ochtendwandeling gemaakt in het Hwange National Park (Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen) als de dagen voordien. Ik heb deze wandeling nu 7 keer gemaakt.

Op deze dag was het heel koud en heeft het flink gevroren. Onderstaande foto toont de vrieskou van die dag.

Ik heb deze week in totaal 42 kilometer gewandeld. Daarom doneer ik ook € 42,- via de actiepagina 'Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?' van Kom op tegen Kanker.

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi


Week 10 tot en met week 15

22 december 2022 tot en met 4 februari 2023

 

Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?Van 22 december2022 tot en met 4 februari 2023 heb ik in totaal 210 kilometer gewandeld (dagelijks 6 kilometer). Daarom doneer ik € 210,- via de actiepagina 'Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?' van Kom op tegen Kanker.

Alle donaties die via de actiepagina 'Ik zet mijn benen in tegen kanker! Jij ook?' zijn binnengekomen hebben een bedrag van in totaal € 633 opgeleverd.

Met dit bedrag ben ik heel blij, omdat daarmee het werk van Kom op tegen Kanker kan worden gesteund.

Het opgehaalde geld wordt onder meer besteed om onderzoek naar kanker te ondersteunen. Het gaat om meerdere onderzoeken, zoals biomedisch onderzoek (naar geschikte medicijnen) en onderzoek naar preventieprojecten. Bij dat laatste kan je denken aan onderwerpen zoals alcohol en overgewicht. Preventie richt zich ook op het vroegtijdig constateren van kanker. Ook dan is het nog steeds een verschrikkelijke ziekte. Maar als je er vroeg bij bent, komt dat de overlevingskansen alleen maar ten goede.

Behalve dat patiënten alle mogelijke steun krijgen in hun strijd tegen kanker, worden ook naasten geholpen door Kom op tegen Kanker. Dit kan praktische hulp zijn, maar ook een luisterend oor of financiële steun.

Ik hoop ook dat iedereen het werk van dit goede doel zal blijven steunen, zodat kanker de wereld uit kan worden geholpen.

Bedankt voor jullie aandacht.

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi

 

Met dank aan: