Mijn actie dit voorjaar 2023

Vanaf 15-02-2023 tot en met 14-05-2023

 

 

 

Ik zet stappen naar gelijke rechten voor vrouwen en meisjes!

Wil jij dit ook?

 

Hallo allemaal,


Welkom op mijn website!


Mijn naam is Mohamed, jullie mogen mij ook Mo noemen. Surf gerust verder en blader op je gemak door de diverse pagina’s van mijn website als je meer over mij wil weten.

Ik zamel onder andere geld in voor Campagne ROSA (campagnerosa.be).


Wat is Campagne ROSA?
Campagne ROSA is een vereniging die opkomt voor eengemaakt feminisme dat vrouwen niet opzet tegen mannen, maar hen verenigt in hun strijd tegen discriminatie en besparingspolitiek.
Campagne ROSA komt op tegen strijdbaar feminisme dat zich niet beperkt tot lobbywerk in de parlementen, maar daarnaast bouwt aan een beweging in de straten en scholen, op campussen en werkplaatsen.


Waarom zamel ik geld in voor Campagne ROSA? Ik ben toch een man?
Klopt helemaal! Ik ben een man. Ik werk graag met mijn handen en heb een job als elektricien bij de stad Gent. Ik doe deze job supergraag! Behalve dat ik graag werk, help ik graag. Niet alleen draag graag mijn steentje bij met betrekking tot het verduurzamen van onze planeet, maar ook met het onze planeet genezen van onrecht. Ik wil me inzetten voor een schoner milieu, een beter leefklimaat en voor het creëren van meer verdraagzaamheid onder de bewoners van de planeet.


Tijdens mijn middelbareschooltijd van 1998 tot 2005 volgden uitsluitend jongens het technisch beroepsonderwijs. Ik vond het toen al jammer dat er geen meisjes voor de technieksector werden opgeleid. Wat zou het mooi zijn als vrouwen hetzelfde beroep zouden uitoefenen als ik. Ik heb als elektricien op dit moment namelijk geen vrouwelijke collega’s. Ik hoop dat daar in de toekomst verandering in komt. Een vrouw hoort namelijk niet te zijn wat de maatschappij van haar verwacht of verlangt, maar te zijn wat zij zelf in haar hart voelt.


Die verandering hoef ik gelukkig niet in mijn eentje teweeg te brengen. Met steun van maar liefst 193 wereldleiders heeft vrijwel de hele wereld een gezamenlijke doelstelling voor ogen, een zogeheten duurzame ontwikkelingsdoelstelling, opgesteld door de Verenigde Naties (de VN). Deze ontwikkelingsdoelstelling luidt als volgt: in 2030 in een wereld waarin vrouwen evenveel rechten en plichten hebben als mannen waar ook geen discriminatie meer is vanwege iemands seksuele geaardheid.
In het plan van de VN staan 17 punten opgesomd, waar gendergelijkheid er één van is.
Meer info: https://www.sdgs.be/nl/sdgs/5-gendergelijkheid

Van 15 februari tot en met 14 mei 2023 kan er samen worden gewandeld, lopen of gerold (in een rolstoel), ook door jou. Per iedere door jou afgelegde kilometer wordt € 1 aan Campagne ROSA gedoneerd. Wanneer en waar je wandelt, loopt of rolt mag je zelf bepalen. Wandel, loop of rol bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze door een natuurreservaat of door de stad.
Met het geld dat wordt binnengehaald met het wandelen of rollen, kunnen we samen de strijd tegen ongelijke rechten tussen mannen en vrouwen aangaan. We moeten in actie komen voor een wereld waarin vrouwen evenveel rechten en plichten hebben als mannen!
Steun campagne ROSA vandaag nog:
https://nl.campagnerosa.be/financiele-oproep

 

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi

Promofilmpje 


Affiche en Flyer


Plan Bourgoyen- Ossemeersen


Acties

De eerste maand

Van 15 februari 2023 tot 15 maart 2023

Zet ik stappen naar gelijke rechten voor vrouwen en meisjes.

Van 15 februari 2023 tot 15 maart heb ik in totaal 174 kilometer gewandeld (dagelijks 6 kilometer).

Daarom doneer ik € 174,- via de rekeningnummer van campagne ROSA.

De tweede en derde maand

Van 16 maart 2023 tot en met 14 mei 2023

Zet ik stappen naar gelijke rechten voor vrouwen en meisjes.


Van 16 maart 2023 tot en met 14 mei 2023 heb ik 360 km gewandeld, 6 km per dag. Daarom doneer ik 360 euro op de rekening van Campagne Rosa.
In totaal heb ik 534 km gewandeld voor Campagne Rosa. Vandaag is ook de laatste dag van mijn actie. Ik ben heel blij dat ik aan deze actie mocht deelnemen. Mijn vrienden hebben samen in totaal 100 km gewandeld.
In totaal hebben wij 634 euro ingezameld voor Campagne Rosa, die strijdt voor gelijke rechten voor vrouwen en meisjes.

 

Warme groeten,

Mohamed (Mo) Essakhi


Met dank aan: